Päivärytmi ja rutiinit varhaiskasvatuksessa
Lapsi tuodaan ja haetaan varhaiskasvatukseen aina niin, että varhaiskasvatusyksikössä työskentelevä aikuinen huomaa, että lapsi on tuotu ja haettu. Eroitku on normaalia lapsen käytöstä. Erohetkeä ei kannata pitkittää, vaan tilanteessa huoltajan kannattaa toimia jämäkästi, kertoa lapselle, että iltapäivällä äiti/isä tulee hakemaan ja sanoa heippa. Itku laantuu yleensä nopeasti, kun vanhempi on poistunut tilanteesta. Muista myös aina ilmoittaa yksikköön aina, jos lastasi hakee joku muu kuin huoltaja. Varhaiskasvatusyksikkö voi luovuttaa lapsen vain huoltajille tai huoltajan ilmoittamille henkilöille.
Ruoka-ajat ja allergiat
Aamupala tarjotaan lapselle klo 8-8.30, lounas klo 11- 12, välipala klo 14-15, päivällinen klo 18-18.30, iltapala klo 19.30-20. Allergioista tulee toimittaa lääkärintodistus varhaiskasvatuspaikkaan sekä varhaiskasvatustoimistoon.
Päivälepo
Ryhmässä olo rasittaa alle kouluikäistä lasta. Lapsen kehityksen kannalta päivälepo on jokaiselle lapselle tärkeä. Varhaiskasvatuksessa jokainen lapsi rauhoittuu päivänaikana päivälevolle. Päivälevon aika on hoitopaikoissa klo 12- 14.30. Lapsi voi ottaa päivittäin hoitoon mukaan unilelunsa/turvariepunsa.
Pukeutuminen, vaatteiden nimikointi
Lapsella tulee olla varhaiskasvatuksessa sisä- ja ulkovaatteet erikseen. Varavaatteita tulee olla riittävästi (vähintään yksi kuiva vaatekerta). Hoitoyksiköissä ulkoillaan päivittäin, joten huomioi, että lapsellasi on lämpimät ja säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Lapsen vaatteet kannattaa nimikoida, jotta vältytään parhaiten vaatteiden sekaantumiselta. Huoltajien velvollisuuksiin kuuluu toimittaa päivähoitoon myös lapsen tarvitsemat vaipat.