Uutiset

Kuusiokuntien päättäjät yhteisten asioiden äärellä Alavuden Tuurissa

07.09.2024


Kuusiokuntien kaupunginhallitukset kokoontuivat perjantaina 6.9.2024 Alavuden kaupungin isännöimään yhteistapaamiseen Tuuriin. Alavuden kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Lasse Anttila toivotti osallistujat lämpimästi tervetulleiksi. Tilaisuuden yhteydessä Alavuden kaupunki myös muisti Ähtärin uutta kaupunginjohtajaa Perttu Sonnista.

Yhteensä nelisenkymmentä päättäjää Alavudelta, Kuortaneelta, Soinista ja Ähtäristä osallistui tapaamiseen. Kuusiokuntia yhdistää muun muassa monet alueelliset hankkeet ja selvitystyöt. Aktiivinen yhteistyö on tärkeää, jotta seutumme tavoitteet ja näkemykset tulevat huomioiduksi päätöksenteossa niin maakunnallisesti kuin kansallisella tasolla.

”Seutukunnat ovat virallisesti jääneet pois Suomessa, mutta niiden merkitys ei ole kadonnut. On erittäin tärkeää tavata seutukuntien luottamushenkilöitä säännöllisin välein ja keskustella yhteisistä asioista ja tavoitteista,” pitkään Alavudella luottamushenkilönä vaikuttanut maakuntaneuvos Lasse Anttila totesi avauspuheessaan.

”Meillä on paljon sellaisia asioita ja tehtäviä, missä yksittäinen kunta tai kaupunki on liian pieni toteuttamaan niitä, mutta yhdessä saamme painoarvoa sanoillemme ja teoillemme. Seutukunnassamme on aina ollut hyvä yhteishenki ja sen toivon entisestään kehittyvän myös tulevaisuudessa. Kuntajohtajat tapaavat säännöllisesti toisiaan, siksipä onkin tärkeää myös päättäjien tavata toisiaan,” Anttila lisäsi.

Tapaamisessa korostettiin yhteistyön merkitystä myös tulevaisuudessa; seudulla on pitkä kokemus yhteistoiminnasta sote-palveluiden saralla ja nyt sote-uudistuksen jälkeisessä ajassa yhteistyötä tarvitaan toisen ison uudistuksen, TE24-uudistuksen edessä.

Myös Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki näkee päättäjien tapaamiset tärkeinä: ”Viime vuosina etäyhteyksien käyttö on lisääntynyt ja tapaamiset jäävät vähemmälle. Tällaiselle ihmisten kohtaamiselle ja tutustumiselle on kuitenkin edelleen tarvetta. Kuntien roolin muututtua seutuyhteistyössä korostuu elinvoiman edistäminen. Katseet tulee suunnata tulevaisuuteen ja meidän on syytä pohtia mm. seutustrategian päivitystyön käynnistämistä. Kuusiokuntien yhteinen tavoite on kehittää seutua ja parantaa alueen elinvoimaisuutta.”




Lisätiedot:
Liisa Heinämäki
kaupunginjohtaja
Alavuden kaupunki
puh. 050 409 0830
liisa.heinamaki@alavus.fi





Takaisin

Viimeisimmät

07.09.2024

Kuusiokuntien päättäjät yhteisten asioiden äärellä Alavuden Tuurissa

Lue lisää

04.09.2024

Harrin uimarannan keskiviikkosaunan lämmittämistä jatketaan

Lue lisää

31.08.2024

Sivistyksen ehtoo ensi-illassa 26.9.2024

Lue lisää