Uutiset

Alavuden kaupungin keskustan kehittämisen ajankohtaiskatsaus - tervetuloa asukasinfoon 30.10. klo 17.30

04.10.2024


Kaupunki on valmistellut 2050-luvulle tähtäävän kehityssuunnitelman koko keskustan alueelle. Tavoitteena on säilyttää nykyiset palvelut ja tuoda lisää arjen asiointipalveluita sekä elinvoimaa keskusta-alueelle. Kyselyissä vahvasti korostunut rannan hyödyntäminen ja keskustan elävöittäminen eri-ikäisille ovat ohjanneet suunnittelua. Liikennejärjestelyt parantavat liikenneturvallisuutta sekä viihtyisyyttä.

Kaupungin tilat on vuoden 2021 kilpailutuksessa päätetty rahoittaa ns. vuokramallilla. Lopullinen vuokrasopimus on hyväksytty valtuustossa keväällä 2024. Hyväksymispäätökseen kohdistuvien valitusten tultua nyt käsitellyksi päätös on lainvoimainen. Päätös sisältää myös hyvinvointialueen sote-keskuksen edellyttämien ja osaltaan kustantamien parkkipaikkojen rakentamisen.

Kehityssuunnitelman toteuttamiseksi on laadittu Keskuskorttelin kaavamuutos ja keskuskorttelia laajempi kaavarunko. Vahvistetun kaavan mukaiset infran kunnostukset ja uudistukset (mm. viemäri- ja vesiputkityöt, hulevesiviemäri) on käynnistetty talvella 2023-24. Linja-autojen tulo- ja lähtöpaikka on siirretty kt 66 varteen. Lämpökanaalien uusiminen ja kaavan mukaisten liikenneympyröiden rakentaminen ajoittuu kesälle ja syksylle 2024.

Alavuden kaupungin palvelut ovat nykyisellään hajallaan useissa eri osoitteissa. Uusiin tiloihin kootaan sekä kaupungin neuvonnan, kansalaisopiston, vuokra-asuntoyhtiön, kirjaston ja muiden toimijoiden asiakaspalvelu yhden oven taakse, helposti kaupungin keskustassa asiointiin yhdistettäväksi. Kokouskeskus toimii sekä kaupungin että hyvinvointialueen kokoustarpeissa, kansalaisopiston luentotiloina sekä kuntalaisten, yhdistysten ja muiden toimijoiden kokoontumispaikkana. Kirjaston lehtienlukusali ja siihen liittyvä kahvio tarjoavat mukavan odottelupaikan vaikkapa sote-keskuksessa käydessä.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on sisällyttänyt Alavuden sote-keskuksen valtiovarainministeriön hyväksymään investointiohjelmaansa ja kohdentanut siihen lainanottovaltuutta vuosilta 2023 ja 2024. Hyvinvointialueen oman rakentamisen on ollut tarkoitus alkaa aikaisintaan keväällä 2025. Sote-keskukseen on suunniteltu sosiaali- ja terveydenhuollon avovastaanottojen lisäksi vuodeosastot, laboratorio ja kuvantaminen. Sote-keskuksen toteutus mahdollistaa sekä vanhassa terveyskeskuksessa että lukuisissa väistötiloissa olevien toimintojen kokoamisen helposti saavutettavaksi.

Tule asukasinfoon 30.10.2024 tai osallistu etänä

Asukasinfo/ keskustelutilaisuus keskustan rakennustöiden suunnitelmista ja päivitetyistä aikatauluista järjestetään keskiviikkona 30.10.2024 klo 17.30 Huhtamäki-salissa Alavuden Elinkeinotalolla

osoite Okslammintie 9, Alavus

Tervetuloa paikan päälle, kahvit tarjolla klo 17 alkaen.

Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Voit osallistua infoon myös Teams-etäyhteydellä klikkaamalla tätä linkkiä.
Ohjelma alkaa klo 17.30. Odotathan rauhassa linjoilla, jos liityt jo etukäteen.

Varaamme aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.
Voit halutessasi lähettää kysymyksiä jo etukäteen sähköisellä lomakkeella (linkki avautuu suoraan lomakkeelle).





Takaisin

Viimeisimmät

08.10.2024

Alavuden Kehitys hakee hankevetäjää

Lue lisää

04.10.2024

Alavuden kaupungin keskustan kehittämisen ajankohtaiskatsaus - tervetuloa asukasinfoon 30.10. klo 17.30

Lue lisää

01.10.2024

Kirjaston loka-marraskuun uutiskirje

Lue lisää